ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

Το 50%
του προϋπολογισμού Έρευνας και Ανάπτυξης της Servier επενδύεται στην Ογκολογία

Ο καρκίνος προκαλεί περισσότερους από έναν στους τέσσερις θανάτους, καθιστώντας τον τη δεύτερη κύρια αιτία θανάτου στον κόσμο, και οι αριθμοί αυξάνονται. Για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ανάγκη για θεραπευτικές λύσεις, η Servier έχει καταστήσει την ογκολογία μία από τις κύριες προτεραιότητές της.

Ο Όμιλος στοχεύει να γίνει ένας καταξιωμένος και καινοτόμος παίκτης σε θεραπείες για καρκίνους που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν και για τους οποίους οι θεραπευτικές ανάγκες γενικά δεν ικανοποιούνται ακόμα, όπως γαστρεντερικοί, αιματολογικοί, παγκρεατικοί και παιδιατρικοί καρκίνοι.
Στα προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης της Servier στον τομέα της ογκολογίας διερευνώνται δύο κύρια πεδία, η απόπτωση και η ανοσο-ογκολογία.
Η ανοσοθεραπεία περιλαμβάνει την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς για τη βελτίωση της φυσικής ικανότητάς του να καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα, για παράδειγμα χρησιμοποιώντας μονοκλωνικά και ειδικά αντισώματα που προκαλούν στοχευμένη αντίδραση κατά της επιθετικότητας προκειμένου να προστατευθεί ο οργανισμός. Η εξαγορά της Symphogen, μιας δανικής εταιρείας με εξειδίκευση στα μονοκλωνικά αντισώματα, συμπληρώνει την τεχνογνωσία της Servier στον τομέα αυτό.
Η απόπτωση είναι ένας μηχανισμός προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου, στον οποίο όμως ορισμένα καρκινικά κύτταρα παρουσιάζουν αντίσταση. Για τον λόγο αυτό, η θεραπευτική στρατηγική της Servier είναι η ανάπτυξη στοχευμένων μορίων τα οποία θα αποκαθιστούν το προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο των καρκινικών κυττάρων μέσω απόπτωσης.

ΑΝΟΣΟΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Εδώ και πολλά χρόνια, η Servier έχει δεσμευτεί στη μάχη κατά του διαβήτη, μιας πολύπλοκης και εξελισσόμενης ασθένειας από την οποία πάσχουν 422 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως. Χωρίς ριζική αλλαγή του τρόπου ζωής και χωρίς τη λήψη θεραπείας, υπολογίζεται ότι 642 εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν εμφανίσει διαβήτη έως το 2040.

Η θεραπεία του διαβήτη τύπου 2 και των επιπλοκών του βρίσκεται πάντοτε στο επίκεντρο των δράσεων της Servier. Το 2019 η Servier προχώρησε σε σύναψη συνεργασίας με μια εταιρεία βιοτεχνολογίας στη Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, με στόχο να ενισχύσει τον ρόλο της στην αντιμετώπιση επιπλοκών του διαβήτη, όπως η μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα (NASH). Η σχεδόν άγνωστη μέχρι πρόσφατα μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα, είναι μια χρόνια πάθηση που προκαλείται από τη συσσώρευση λίπους στο ήπαρ.

ΚΑΡΔΙΟΜΕΤΑΒΟΛΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

κορυφαία εταιρεία στον τομέα της καρδιολογίας

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θνησιμότητας στον κόσμο. Δεσμευμένη για περισσότερα από 60 χρόνια στη θεραπεία αυτών των παθολογιών, η Servier έχει αποκτήσει αναγνωρισμένη τεχνογνωσία. Η Servier έχει επίσης δεσμευτεί εδώ και πολλά χρόνια για την καταπολέμηση του διαβήτη, μιας σύνθετης και προοδευτικής νόσου που επηρεάζει 422 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Στις καρδιομεταβολικές παθήσεις, ο Όμιλος θα επικεντρωθεί στη Διαχείριση Κύκλου Ζωής (LCM) για να αξιοποιήσει τα φάρμακα και την τεχνογνωσία του στην επαυξητική καινοτομία, ιδίως με την ανάπτυξη έτοιμων συνδυασμών . Απλοποιώντας τη θεραπεία, αυτά οι συνδυασμοί αυξάνουν τη συμμόρφωση στη θεραπεία και η Servier έχει αποκτήσει αναγνωρισμένη εμπειρία.

ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΗ

Στον τομέα της νευροεπιστήμης, η Servier εστιάζει την έρευνά της σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Η Servier στοχεύει πρωτεϊνοπάθειες, που χαρακτηρίζονται από μη φυσιολογική συσσώρευση ορισμένων πρωτεϊνών, όπως η νόσος του Πάρκινσον ή σπάνιες ασθένειες όπως η αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση.

VALDOXAN

Μέτρα Ελαχιστοποίησης Κινδύνου – Επιλέξτε χώρα: